• 501 Bunds gekocht
  • 3 Supporters
  • 0 Minuut te gaan
  • 0 Bunds te gaan
Aan de slag

Dig In
with HomeWizard

Maurice van Wieringen

Nu: 501

Doel: 500

* voor €8 per bund.

HomeWizard

Initiatief door:
HomeWizard

 

Steeds meer huishoudens gebruiken minder energie dankzij HomeWizard. Dat is goed voor de portemonnee, maar ook voor onze planeet. Verpakkingen zijn duurzaam en verzendingen doen we met nul CO2 netto. In 2023 willen we nóg meer doen. Daarom gaan we actief aan de wandel om zo veel mogelijk bunds te plaatsen. Elke 200 punten levert een bund op.

 

Wij zijn op een missie om Afrika te vergroenen en de aarde weer af te koelen. Samen met miljoenen boeren én samen met jou.

Hoe het werkt: bunds graven voor een koeler klimaat

 

Waarom vergroenen?

Wist je dat door vegetatie terug te brengen, we 37% van de opwarming van de aarde tegen kunnen gaan? Vergroenen heeft een positief effect op de natuur, biodiversiteit, mensen én het klimaat. En… alles wat je nodig hebt is een schep!

01

Graven

Om gedegradeerd land te herstellen en weer groen te maken graven we water bunds (of “Earth Smiles”). Deze halvemaanvormige kuilen graven we samen met onze lokale partners en de communities in Kenia en Tanzania. Hierdoor wordt de harde toplaag van de grond geopend en wordt deze poreus.

02

Regenwater opvangen

De bunds vertragen en vangen het regenwater op dat naar beneden stroomt. Dit voorkomt erosie van vruchtbare grond. Doordat het regenwater wordt opgevangen in de bunds heeft het meer tijd om de grond in te trekken. Hierdoor wordt de waterbalans in de bodem hersteld.

03

Vegetatie begint te groeien

Dankzij het openen van de harde toplaag van de grond en het opvangen van regenwater krijgen zaden in de grond de kans om te groeien, dit betekent: vergroening! Soms helpen we het vergroeningsproces een handje door extra (gras)zaden te zaaien in de bunds.

04

Groen, groener, groenst!

Niet alleen binnen de bunds komt de vegetatie terug, het verspreidt zich ook rondom de bunds. Hierdoor wordt uiteindelijk het hele gebied weer groen en koel.

 

Over Justdiggit

 

Justdiggit

Justdiggit is op een missie om de aarde af te koelen door droog land in Afrika weer groen te maken. De projecten die Justdiggit samen met lokale partners in verschillende Afrikaanse landen initieert, hebben een positief effect op het van behoud van biodiversiteit, de levenskwaliteit van velen én het klimaat. Ze zetten hierbij de kracht van communicatie en (mobiele) technologie in om de vergroening op te schalen. Justdiggit’s doel is om uiteindelijk miljoenen Afrikaanse boeren zelf hun eigen land te laten vergroenen en zo Afrika groen en koel te maken.